Backup

Jeg vet at jeg burde være mye flinkere enn jeg er. Bare tanken på at filene   skulle bli slettet får meg til å bli klam og svett.  Et yrkesliv av filer. Men bortsett fra noen raptuser sånn av og til, har jeg aldri hatt noe skikkelig system. Jeg kan ikke si at jeg har noe ordentlig system enda – men jeg jobber med saken.

En måte å jobbe med saken på er å legge det meste av arbeidsdokumenter over på Dropbox. Det er i bunn og grunn det greieste også, så slipper jeg å ta med meg laptop til og fra jobb hver eneste dag. Rammen på DropBox på 2G passer akkurat til tekstdokumenter med noen litt tyngre filer. Video og foto m.m kan jeg uansett ikke ha der når det begynner å nærme seg terrabyten.

Den andre måten er å gå til anskaffelse av en nett liten LaCie disk. Det var større å få kjøpt på Expert, men ingen så lekre. Den kommer ikke helt til sin rett der den står, men senere kanskje.

I tillegg har jeg nå en slik nett liten alt-i-ett boks fra Apple. Den kommuniserer like godt med Mac som med PC (selv om backup programmene ikke så den via PC).  Backup via Time Machine på mac, men enn så lenge må jeg droppe over filer manuelt via PC. Tungvint inntil jeg finner et program for windows som ser den via LAN.

Den neste  investeringen er å sette opp backup på en disk til som så lagres et helt annet sted. Jeg har vurdert å skaffe meg en bankboks men det er kanskje å ta i litt. To eksterne disker som aldri oppbevares på samme sted, unntatt når de oppdateres og byttes. Man er ikke helt sikret før disken er trygt plassert et annet sted. Kikket såvidt på løsningen fra Jotta der man har ubegrenset med plass for 50 kr i mnd.  Dette gjelder da bare én maskin.  Legg til en til og det koster 90 kr i mnd. Jeg er ikke overvettes begeistret for brukergrensesnittet via en webleser, men kanskje det er lagringsplassen jeg er på jakt etter.