Film på nett

Jeg kjøpte meg nytt TV i våres, 32″ med alle mulige slags innganger for alle boksene jeg må koble til. Samtidig kjøpte jeg meg ny PC, det var en stund siden sist. Siden jeg ventet med å kjøpe skjerm, koblet jeg likesågodt den nye PC`en til TV-skjermen for å klargjøre den for overgangen. Min gamle PC er okkupert av tenåringen…

Denne løsningen har jeg likt så godt, at nå vurderer jeg å kjøpe enda en PC med nett bare koblet til TV. Kanskje en mini-mac eller noe annet smått og fint. Jeg regner ikke med at jeg vil kjøpe den første generasjonen av TV med innebygd internett-tilgang når den kommer til Norge, men en Mac Mini koblet til vil ihvertfall la meg gjøre det samme, ihvertfall på noen steder som også støtter Mac. Det er mye bedre å se på NRK-nettTV på en.. ja TV, eller filmer fra sf.anytime eller filmarkivet.no. Spesielt fordi jeg da kan bruke sofa`en.  Med PC`en kan jeg også se på NTSC-DVD, de gangene PAL-versjonen ikke er å finne.  Men jeg vil svært gjerne kjøpe filmer over nett også og laste dem ned på egen maskin.

Det varer og det varer. Filmbransjen stritter imot, og vi i Norge har fremdeles få muligheter for å kunne se film lovlig over nettet, og ingen når det gjelder å kjøpe. Hvorfor går det så treigt? Teknologien finnes, bredbåndet i Norge er godt nok.  Ole Martin Knudsen på teknofil.no har lurt på det samme, og spurt bransjen selv.

Ifølge IDG er filmbransjen lite interessert i å utbedre onlinetilbudet fordi etterspørselen er lav. Det lille som er dekkes til dels av ulovlige tjenester, og det er kommersielt sett lite å hente.

Det må vel bety at de tjener mere på salg av DVD, samtidig som de selvfølgelig er bekymret for hva kjøpere vil gjøre med filen når den engang er lastet ned. Men det er kanskje ikke så lurt å gå baklengs inn i fremtiden.  Hvis fildelerne hadde lovlige alternativer som ga den beste kvaliteten, ville det kanskje blitt opparbeidet et marked. Det skjer ihvertfall ikke så lenge filmbransjen stritter imot.